Det nærmer seg Drøbak Havnefestival igjen, og også i år er det NM i fiskesuppe. Hvem lager Norges beste fiskesuppe?
Påmeldingsfristen til årets kåring er gått ut, men publikum er også viktig i kåringen.
Deltakerne får utdelt diverse råvarer, som god fiskekraft, fiskefilet, gulrøtter, løk, purre og sellerirot fra Haneborg gård i Drøbak, og 1 liter fløte, 1 kr meierismør samt salt og pepper. Så er det opp til hver enkelt deltaker å ha med “det lille ekstra” eller de ingrediensene som gjør at akkurat deres suppe blir kåret til Norges beste.
Hver deltager/hvert lag må tilstrebe og lage 10 liter suppe; det er viktig at så mange som mulig får smake og dermed kunne avgi stemme. Det blir 5 dommere disse skal ha hver sin porsjon servert, resten skal serveres som smaksprøver i små kopper til publikum, disse kan stemme frem publikumsvinneren som er en egen pris.
Suppen skal lages med råvarer fra havet; fisk og skalldyr, tang etc. Alt av grønnsaker er selvsagt tillatt, og alle varianter av suppe er velkommen; kremet, tomatisert og så videre.
Suppen bedømmes /vektlegges etter 80 prosent smak og 20 prosent anretning.
Dommerpanelet består som tidligere av profilerte kokker i toppskiktet; i år Harald Osa og Harald Kvist. Som tidligere vil vi også se lokale fiskesuppe-elskere ved dommerbordet. Sammen skal de gjøre sin vurdering mens publikum får mulighet til å stemme frem sin favoritt.
Kåringen skjer klokka 16, og konkurransen vil foregå i matteltet på Molo B under Drøbak havnefestival.