Bodhild Fjelltveit, nestleder i Norges Bondelag. Norges Bondelag

Lokal mat – nasjonal trend

Trygg, lokal og ren norsk mat er blitt mer viktig for nordmenn. Bare i fjor melder dagligvarehandelen om tidenes høyeste omsetning av lokalmat. – Dette er en tillitserklæring til norske bønder, sier Bodhild Fjelltveit, nestleder i Norges Bondelag.

-Vi har fulgt med på utviklingen en god stund og har merket en stor vekst i interessen for norsk mat generelt, derav også lokal mat og drikke. Forbrukeren er mer opptatt av norsk, trygg og kortreist mat enn tidligere, sier Fjelltveit.

Fjelltveit forteller at norske bønder er klare til å levere på det forbrukeren vil ha.

– Ett eksempel er at lokale gårdsutsalg får mye mer besøk enn tidligere, noe som kan tyde på at forbrukerne i større grad forstår betydningen av å ha en løpende og trygg matproduksjon i hele landet, sier Fjelltveit.

En trend som ser ut til å fortsette

Nylig kunne TV2.no fortelle at matvarebransjen opplevde tidenes høyeste omsetning for lokalmat. Fjelltveit sier hun ikke er overrasket over at trenden ikke ser ut til å stoppe.

– Det handler om kortreist mat som vi har forutsetninger for å produsere i Norge, og som også er bedre i et klimaperspektiv. Det handler også om trygg, ren mat, forteller Fjelltveit.

God dyrevelferd og svært lite antibiotika

Norske bønder  bruker minst antibiotika og plantevernmidler i matproduksjonen når vi sammenlikner oss med andre land, både i Europa og resten av verden.

– Vi er også fremst i verden når det kommer til god dyrevelferd. Vi ser også at stadig flere som ikke er bønder ønsker å være medlem i Norges Bondelag, og det handler mye om interessen for norsk mat og at de vil støtte opp om dette, avslutter hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *